Gruppeterapi

Gruppeterapi

I gruppeterapi er du aldrig alene om dine følelser og du har vidner til din udvikling

Ønsker du et forum, hvor du trygt og sammen med ligesindede kan gå på opdagelse i din personlige udvikling, så kan gruppe terapi være en god løsning.

 

I en gruppe kan du fordybe dig i dine personlige udfordringer. Du kan være nysgerrig på dig selv og andre og du kan få sparring fra gruppeleder og spejling fra de andre i gruppen.


Du behøver ikke at have store problemer. Måske er du blot nysgerrig på dig selv og måske ønsker du større overensstemmelse mellem dit indre og ydre liv, så du lever dit ydre liv blandt andre i større overensstemmelse med den person, som du føler du inderst inde er.

Det er både inspirerende og en lettelse, at høre hvordan andre tackler deres liv

Det første alle mine gruppemedlemmer altid nævner, når jeg spørger ind til, hvad de får ud af at være i gruppe, er at det er så værdifuldt, at man ikke er alene om sine svære følelser og sine glæder.


Det er en stor lettelse at høre at andre også bøvler rundt og det er samtidigt en stor inspiration at høre hvordan andre tackler livets udfordringer og glæder.


Som et gruppemedlem siger, - "Det er så dejligt, at gå hjem fra en gruppeeftermiddag mere fri i kroppen og måske endda med fornyet perspektiv på livet og hverdagen."

Der er 5-8 deltagere i en gruppe.


Grupperne for år 2023 starter op mandage i marts.


Er du interesseret i en plads eller ønsker du at høre mere, så kontakt mig meget gerne.

Hvem er mandegrupper for

Er du MAND og har du lyst til at være med i et miljø med andre mænd, hvor der deles tanker og følelser omkring  kærlighedslivet, netværket, familien, arbejdslivet, ….ja livet generelt og lige præcis det som fylder for dig og hvor det kunne være rart med input og støtte fra andre mænd ?

Så starter jeg en mandegruppe op den 27.marts kl.16.30.


Det er et årsforløb, hvor gruppen mødes månedligt hver den 4.die mandag måneden med undtagelse af juli, august og december. Vi mødes altså månedligt i 3 timer i afslappede rammer i Odense C.


I mange år har jeg kørt kvindegrupper og jeg hører tit at der burde være grupper også for mænd FOR selvfølgelig har mænd også brug for et rum med ligestillede og ligeværdige, hvor man kan komme til udtryk og bliver spejlet og støttet med gode input.

Jeg er kvinde og bliver gruppevejlederen. Min maskuline side er dog fint repræsenteret i god balance med min feminitet.


Jeg vil have følgende underliggende fokus, som også kan tages op som konkrete emner, SÅ har du brug for at opøve, træne og vedligeholde 

-at komme følelsesmæssigt til udtryk 

-kende og stå ved dine grænser

-balancen mellem din maskulinitet og feminitet

-at få overensstemmelse mellem dit indre og ydre liv

-at kunne bryde din impuls til følelsesmæssigt tilbagetræk

-hvad hver enkel i gruppen har brug for


Så er du meget velkommen.


For at sikre gruppens umiddelbare vitalitet vil der være en kort før kontakt med mig, så jeg kan sikre at gensidige forventninger til et gruppeforløb kan indfries.


Hvem er kvindegrupper for 

Udover min gamle kvindegruppe, som nu kører på 8.år tilbyder jeg aktuelt to kvindegrupper – dels en kvindegruppe, som er for alle og dels en kvindegruppe for kvinder, som er til kvinder. 


Jeg vælger nu at køre årsforløb for kvindegrupperne, således der starter en ny gruppe op hvert år. Der er naturligvis mulighed for at fortsætte i aktuelle gruppe, hvis ønsket.


Grupperne består af 5-8 kvinder og vi mødes en gang månedligt i 3 timer.


For at sikre gruppens umiddelbare vitalitet vil der være en kort før kontakt med mig, så jeg kan sikre at gensidige forventninger til et gruppeforløb kan indfries.

Hvad sker der i kvindegrupperne 

Indholdet i gruppemøderne vil for hver mødegang bestemmes af, hvilke behov der dukker op fra gang til gang. Altså hvad der rør sig i den enkelte og i gruppen som helhed. Det væsentlige er at indholdet giver størst mulig mening, så du får mest med dig hjem.

Såfremt gruppen ønsker det har jeg også forudbestemte temaer for mødegangene - se her: MULIGT INDHOLD


Man forpligter sig til tavshedspligt og til stabilt fremmøde. (Undtagelse er naturligvis ved sygdom o.l.)


Atmosfæren er hyggelig og afslappet og vi sidder blødt og behageligt. Der er kaffe, the og vand og vi skiftes til at have noget mundgodt med til pausen.

Pris, datoer og sted

Mandegruppen mødes den 4.mandg i måneden

Kvindegruppen for alle mødes den 1.mandag i måneden.

Kvinder som er til kvinder mødes 3.mandag i måneden.

For alle grupper i tidsrummet kl. 16.30-19.30 og i månederne; marts, april, maj, juni, september, oktober, november.


Sted

Vindegade 20, 1. sal, 5000 Odense C.


Pris pr. mødegang 600,00 kr. 


Bindende tilmelding for alle mødegange af hensyn til gruppeprocessen.

Ved fravær betales 250,-kr.

IMG_4310
IMG_1865
IMG_0390

Ring, sms eller mail til mig, så finder vi ud af, hvordan jeg kan hjælpe.

Det siger klienterne...

Alt i alt et super forløb...

”Jeg har fået rigtig meget ud af, at deltage i gruppen. Jeg har følt en tryghed og samhørighed med dig og gruppemedlemmerne, hvilket har bevirket at jeg har turde åbne mig og vise min sårbarhed. Jeg er blevet mødt med både empati, nærvær, spejling, andre perspektiver samt konstruktiv feedback, som har været medvirkende til at sætte refleksioner i gang hos mig og givet mig andre mestringsstrategier i visse situationer.

Der var plads til at dele svære ting, der fyldte i hverdagen, men også når livet gik i den rigtige retning. Så det var ikke altid kun de negative ting, det var rigtig rart.

Du har været rigtig god til at lede gruppen ift. struktur og at lytte til os alle. Du har givet plads til vores forskellige personligheder, men også sørget for, at der var en ordentlig tone. Du var god til at aflæse vores individuelle stemninger og mærke/definere hvilke emner, der var mest presserende at tale om den pågældende aften. Alt i alt et super forløb :)”

Simone

Sårbarheden lå stadig og lurede....

"Da jeg startede i et gruppeforløb hos Boa, havde jeg netop afsluttet et terapiforløb på Lokalpsykiatrien, et af flere terapiforløb gennem de seneste 2 år mod PTSD. Terapi der uden tvivl havde gjort mig stærkere, men sårbarheden og usikkerheden lå stadig og lurede.

Men det ændrede Boa på, fordi hun allerede fra 1. gang formåede at vinde min tillid og respekt. Boa er yderst professionel, kompetent, engageret, empatisk, lyttende, respektfuld, oprigtig og ærlig. De bedste anbefalinger til Boa."

Bettina


Jeg kan være mig som jeg er...

"Jeg deltager i kvindegruppe hos Boa. Vi er 4 kvinder som mødes 1 gang i måneden. Vi har et helt særligt rum, hvor vi hver især kan komme til udtryk med følelsesmæssige udfordringer.
Jeg føler mig tryg i vores rum og jeg kan være mig som jeg er og jeg bliver hørt og set uden at føle mig forkert.
Det er i denne gruppe jeg får det bedste spejl både af Boa som er en fantastisk tovholder og af mine andre gruppemedlemmer."

Vini

Facader kan gemmes langt væk...

Jeg har deltaget i gruppeterapi i et par år nu, og det er virkelig mit frirum, tror efterhånden min krop er klar over, hvornår vi er på vej ind til ”vores” tid til egenomsorg, for den slapper helt af når vi kører derind og så snart vi træder ind ad døren så falder skuldrene ned på plads.

Med hverdagens stress og jag og med de mange ”masker”, som man måske skal håndtere i løbet af livet, er det fantastisk, at komme et sted hvor facader og masker kan gemmes langt væk og hvor det rent faktisk er HELT OK, bare at være, både som mig, men også med de ting der fylder i livet lige nu, intet for stort og intet for småt.

Jeg kan kun give min varmeste anbefaling, til at deltage i gruppeterapien med Boa.

Ditte